A biztonságtudatos számítógép-használat oktatása

Biztonságtudatos számítógép-használat

A tudatosan működő vállalatok törekednek a problémák megelőzésére. Manapság a biztonságtudatos számítógép-használat oktatása hasonlóan fontossá vált, mint a tűz- vagy a munkavédelem. A megfelelő oktatással nagy mértékben csökkenthető a vírustámadás, adatvesztés és az adathalászat bekövetkezési valószínűsége, hiszen az alkalmazott képes időben felismerni a fenyegetettséget és megfelelően dönteni.

Minek kell oktatás, ha van vírusirtó?

A vírusvédelem, a spam-szűrő, vagy éppen az adatszivárgást megelőző rendszer létfontossága megkérdőjelezhetetlen. Azonban sajnos ezek a biztonsági rendszerek nem képesek 100%-os biztonságot garantálni, ezért fontos a biztonságos számítógép-használat oktatása. Könnyen belátható, hogy minél kevesebb fenyegetettségnek van kitéve az informatikai rendszer, annál kevesebbszer kell védekeznie, ezáltal nagyobb biztonságban vannak a vállalat bizalmas adatai.

Hogyan épül fel egy ilyen képzés?

A képzés alatt bemutatom a leggyakoribb számítógépes fenyegetettségeket, amikkel irodai környezetben találkozni lehet. Gyakorlati példákkal szemléltetem a különféle támadások működését. Tippeket adok a fenyegetések elkerüléséhez. Végül ismertetem a legfontosabb teendőket, ha mégis bekövetkezne a baj. Az előadás időtartama 30-45 perc. Nem untatom Önt és az alkalmazottait a szakma kevésbé érdekes részével, csak a lényeges, hasznos tudást adom át.

Kinek ajánlom a képzést?

Az olyan számítógép-használóknak, akik napi rendszerességgel használják az internetet, például böngésznek rajta vagy leveleznek. Ez a mai világban szinte minden irodai munkavállalóra igaz. Fontos szem előtt tartani, hogy minden alkalmazott felelős a vállalat adatainak biztonságáért, ezért célszerű minden érintett munkavállalót már a munkába állásakor megfelelő oktatásban részesíteni.


Amennyiben az oktatás lehetősége felkeltette az érdeklődését, kérem, bővebb információért vegye fel velem a kapcsolatot.

KAPCSOLAT »